Da li propada Univerzitet

Go down

Da li propada Univerzitet

Komentar  Amko on Mon Mar 15, 2010 8:26 pm

Univerzitet u Tuzli u mandatu prijašnjeg rektora prof. Dežeme Tufekčić došao je na rub propasti. Pitanje je da li će Univerzitet postati nešto nalik privatnim Univerzitetima ili će postati ugodan ambijent za sve studente bez obzira na socijalni status, društveni status i dr. Definitivno je da Univerzitet kreira svoju politiku koja će omogućiti studiranje samo bogatima dog će drugi biti otpisani pošto neće uspjeti platiti sve sadašnje dadžbine.

Amko
Gost


Na vrh Go down

Re: Da li propada Univerzitet

Komentar  Bosnae on Mon Sep 12, 2011 8:51 pm

Mislim da univerzitet reba sve da resetuje. Kadar, programe, upisnu politiku, jednostavno sve!!

Bosnae

Posts : 1
Join date : 2011-09-12

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Da li propada Univerzitet

Komentar  M.I.K.E. on Mon Sep 12, 2011 10:16 pm

Univerzitet je odron. Fakulteti Univerziteta u Tuzli su kao zasebni univerziteti i svaki sprovodi svoju politiku. Odsjeci unutar pomenutih fakulteta su također priča za sebe pa se tako dešava da na dva odsjeka na istom fakultetu pojedina pravila nisu ista.

Ipak, najveći problem tuzlanskog Univerziteta su studenti i njihov (odnosno naš) ignorantski stav prema svemu navedenom. Sve dok razmišljamo na način "nek je meni dobro, za druge me nije briga" (a to će uvijek biti tako) neće biti napretka ni na Univerzitetu, a ni u državi.
M.I.K.E.
M.I.K.E.

Posts : 1
Join date : 2011-09-12
Location : Tuzla

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Da li propada Univerzitet

Komentar  izotop on Sun Mar 25, 2012 1:26 pm

Slažem se u potpunosti,studenti su bezlični i licemjerni,nikom ništa ne odgovara,svi vide nepravilnosti i nepravdu ali neka se neko drugi bori.Na univerzitetu i na fakultetima vlada anarhija,katedre rade svaka za sebe,prepucavaju se preko studenata,skoro svi profesori imaju jedan drugog u šaci (ja uzimam lovu za ispit,al si ti zaposlio pola familije kao asistente...) ,njima je dobro,elita su u našoj državi,doktori nauka-a koliko su to u svijetu?
Hajmo otvoriti još jednu tezgu u nekom selu! Nek svi budu sa diplomom, zna se kome će ta diploma valjati u životu,raširi biznis,dobro naplati, uvijek će biti "budala" koje se nadaju i žele bolje sutra. Važno je da mi imamo novi sistem školovanja,svjetski,nema veze što ga taj svijet ne priznaje,isti je kao i onaj ratni i post ratni kojim sam ja stekao sve ove titule.Pogledaj me,ja sam sad hadžija,nikom od mojih voljenih nije loše. Ne mogu se požaliti ni djeca mojih jarana,koji su mi bili dobri nekoliko uslugica ili nešto malo para. Mi volimo našu mladost,svi su oni djeca,samo što su neki naša djeca,a ona druga djeca nek padaju na ispitima,mora neko i pasti,nek budu imartikulanti kojima gori pod nogama i koji će nam plaćati svoju upornost,ja i onako ne odgovaram kolika je prolaznost na ispitima,ja bi ih sigurno bolje naučio od mog asistenta koji im je predavao jer sam bio prezauzet. Šta hoće,dobili su moj potpis da ovjere semestar,čak sam jednom i došao da im reklamiram moju knjigu koju sam sastavio od seminara studenata iz prošle generacije. Ako nisi na spisku da si kupio tu knjigu nemoj džaba izlazit na ispit,ne može se iz kopije naučiti,sve te greške i nebuloze koje nisam stigao ni pročitati prije štampanja knjige nisu tako nakaradne kao na kopiji. Molim moje majstore iz saveza i unije da sklone onog štreberčića,nije taj poželjan,kakva on to prava za studente želi,nema džabe ekskurzije za njega i pobrinut ću se da imartikulira dovoljno dugo,ako ga vi ne sklonite čeka i vas isto!

izotop

Posts : 1
Join date : 2012-03-22

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Da li propada Univerzitet

Komentar  Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu